Meisje weegt 680 gram bij geboorte: haar tweelingzus is twee keer zo groot

Twee eeneiige meisjes, maar toch heel verschillend. Ze schelen nogal in grootte. Want deze tweeling scheelde maar liefst de helft in het geboortegewicht. Dat kwam doordat het Tweeling Transfusiesyndroom optrad tijdens de zwangerschap van hun moeder. Daardoor ging meer bloed in de placenta die de meiden deelden, naar 1 van de meisjes. Het andere meisje bleef daardoor erg klein en groeide in de buik maar moeilijk. Moeder Brittany werd twee keer geopereerd om te zorgen dat het niet misging. 

Toch maakten de ouders zich erg zorgen, want de kans was niet groot dat hun kleine meid de geboorte zou overleven. Op 8 september 2019 werden Shea en Riley Geboren. Shea woog ruim 1800 gram en Riley slechts 680 gram: allebei veel te weinig, natuurlijk. Maar vooral Riley had het zwaar en moest maar liefst 72 dagen in het ziekenhuis blijven. Wonder boven wonder overleefde ze het. 

Inmiddels maken beide meiden het goed, maar nog altijd schelen ze flink in gewicht. Moeder Brittany heeft het nog moeilijk als ze terugdenkt aan de roerige tijden in haar zwangerschap, en daarom wil ze andere moeders waarschuwen om altijd de placenta te laten checken in de zwangerschap. "Ik heb het soms nog moeilijk als ik ze in mijn armen heb. Dan huil ik, omdat ik dacht dat ik ze zou verliezen."

Bron: Twinzine