Verdrietig: Amerikaanse ouders hebben door corona hun tweeling al 5 weken niet gezien

Een droevige situatie bij kersverse Amerikaanse ouders van een tweeling. Het is alweer vijf weken geleden dat Kendra en Michael uit de Amerikaanse staat Pennsylvania hun tweelingdochters hebben gezien. Vanwege de uitbraak van COVID-19 mogen de vader en moeder niet in het ziekenhuis komen, waar hun tweeling ligt. Na de vroeggeboorte moesten de meisjes nog in het ziekenhuis blijven om aan te sterken en te groeien. Maar niet veel later brak het Coronavirus uit en werden de maatregelen in de ziekenhuizen in Amerika erg streng.

De meiden liggen al 2 maanden in het ziekenhuis en Kendra en Michael mogen niet langskomen. Ook niet op bezoek of om borstvoeding te geven. Moeder Kendra: "Ik wilde borstvoeding geven en vroeg of ik toch mocht komen. Het antwoord was: nee. Ik moest thuis kolven en het langs brengen." De ouders vinden het een lastige situatie: "Ik heb het gevoel dat ze ons nu vergeten". Toch houden ze moed, mede dankzij het lieve verzorgingspersoneel. "Ze zijn heel lief. Ze nemen steeds contact op via FaceTime en sturen ons foto's."

Het echtpaar heeft ook nog oudere kinderen. "Voor hen is het helemaal vervelend, ze hebben hun zusjes nog niet kunnen zien."  Wanneer ze weer naar hun tweeling toe mogen in het ziekenhuis is nog niet bekend: het kan dus nog langer dan 5 weken duren.

Bron: MAMA Magazine