Hulp nodig?

Waar kunnen we wel en waar kunnen we niet mee helpen?

Het NTR kan je misschien helpen bij de volgende zaken: 

  • Je vragen beantwoorden via e-mail 
  • Een interview met een van onze onderzoekers via e-mail, de telefoon of in persoon via Zoom 

Jullie begeleiders verwachten natuurlijk dat jullie zelf literatuuronderzoek doen. Om jullie hier een handje bij te helpen, hebben wij veel literatuur ter beschikking. Neem een kijkje onder het kopje 'publicaties' voor onze wetenschappelijke artikelen. 

Met wie kun je contact opnemen? 

Alle contacten lopen via het secretariaat van het NTR, via ons e-mailadres. Wanneer je professoren of onderzoekers direct mailt (dus naar hun eigen e-mailadressen) is er een grote kans dat zij niet reageren, dus mail het secretariaat met al je vragen. 

Het NTR kan niet helpen bij de volgende zaken: 

  • Het is helaas niet mogelijk om eigen gemaakte enquêtes door NTR-deelnemers (tweelingen) te laten invullen. Wij moeten natuurlijk de privacy en gegevens van onze deelnemers beschermen en voorkomen dat deelnemers te vaak benaderd worden om vragenlijsten in te vullen. Alleen vragenlijsten en enquêtes die door het NTR zelf zijn opgesteld geven wij aan de deelnemers.
  • Het is helaas niet mogelijk om DNA-onderzoek uit te voeren bij ons, om twee redenen: ten eerste is het doen van DNA-onderzoek erg duur, ten tweede duurt DNA-onderzoek erg lang. Het NTR heeft geen eigen faciliteiten om het onderzoek uit te voeren. Het kan een halfjaar tot een jaar duren, voordat er een uitslag is. En zo lang hebben jullie waarschijnlijk niet voor jullie werkstukken :-)
  • We geven geen data van onze NTR-deelnemers
  • We kunnen helaas ook geen zelfgemaakte enquêtes/vragenlijsten via onze Facebookpagina verspreiden.