Onderzoek naar welbevinden aan de hand van sociale media-gegevens

Ons onderzoek naar geluk en welzijn met behulp van sociale media-gegevens zal binnenkort online staan en uw deelname aan dit spannende onderzoek wordt op prijs gesteld! Voor dit project vragen we u om uw gegevens op Facebook (uw posts en likes) en Twitter (uw tweets) met ons te delen. Deze keer vult u echter geen lange vragenlijsten in!
In plaats van vragenlijsten in te vullen, kunt u met een paar klikken deelnemen met onze web-applicatie. Na het delen van uw gegevens, zonder dat de inhoud van uw berichten door een persoon wordt gelezen, worden uw uitingen automatisch door de computer omgezet in scores voor geluk en welbevinden. Vervolgens gaan we op basis van deze scores na waar de verschillen in welbevinden vandaan komen. De kennis die we uit deze onderzoeken opdoen, kan worden gebruikt om mensen te helpen hun welbevinden te verbeteren.
Door deel te nemen aan deze nieuwe vorm van onderzoek krijgt u ook inzichten in uzelf. Na het delen van uw Facebook-gegevens krijgt u voor elk jaar een word cloud te zien (klik voor een voorbeeld) met woorden die u het meest gebruikte in dat jaar. Zo kunt u zien hoe uw uitdrukkingen door de jaren heen zijn veranderd. Spannend toch? We zullen u ook automatisch voorzien van een grafiek die laat zien wat voor soort Facebook-pagina's u het meest ‘liket’.

Wij hopen van harte op uw medewerking!

Meer informatie over het onderzoek naar geluk en welzijn vindt u hier.