Informatie voor alle deelnemers

Aanmelden, afmelden, wijzigingen en vragen

Leuk dat je meedoet aan de wetenschappelijke onderzoeken van het Nederlands Tweelingen Register (NTR). Hier vind je nog wat achtergrondinformatie over het NTR. Met jouw deelname aan het Nederlands Tweelingen Register help je mee aan onderzoeken naar gezondheid, ziekte en leefgewoonten. Je doet alleen mee aan de onderzoeken waar jij aan mee wilt werken: je zit na het aanmelden nergens aan vast. 

Aanmelden

Na aanmelding kun je uitgenodigd worden om deel te nemen aan onderzoek. Na je eerste deelname krijg je toegang tot MijnNTR. Dit is een portal dat is gemaakt voor alle deelnemers aan het Nederlands Tweelingen Register. Deelnemers kunnen inloggen op een persoonlijk account en hebben zo toegang tot informatie. 

De gegevens die met onze vragenlijsten worden verzameld zijn voor de onderzoekers zeer waardevol. Meestal kun je meedoen door thuis een vragenlijst in te vullen in MijnNTR, soms nodigen we je uit om langs te komen op de VU. Hoe vaak je wordt gevraagd om mee te doen, verschilt per deelnemer. Je kunt hier checken met welke onderzoeken we momenteel bezig zijn.

Afmelden

Wil je niet meer meedoen met onderzoeken van het NTR? Je kunt je om wat voor reden dan ook altijd afmelden.

Gegevens wijzigen

Ben je verhuisd, zijn je kinderen uit huis of is er iets anders veranderd in je leefsituatie? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen en contact

Is er nog iets onduidelijk? Op de pagina Veelgestelde vragen kun je een hoop informatie vinden.

Wil je weten wat er met jouw ingevulde vragenlijsten is gebeurd? Hier vind je alle afgeronde onderzoeken van het NTR. Mocht je nog meer willen weten, stuur dan een e-mail naar het NTR. Of bel naar 020-598 8787 (algemeen) of 020-598 8792 (voor ouders, verzorgers en leerkrachten van jonge meerlingen).