Informatie voor scholieren

Spreekbeurten en profielwerkstukken

Lijkt het je leuk om een spreekbeurt te houden of een profielwerkstuk te schrijven over tweelingen en het Nederlands Tweelingen Register (NTR)? Dan ben je op de goede pagina om meer informatie te vinden! 

(Profiel)werkstuk 

Volg deze link als je eerst meer wilt lezen over het nieuwe online programma voor profielwerkstukken 'Slimme stappen in Eigen Onderzoek' 

Je vindt Slimme stappen in Eigen Onderzoek via deze link

Op de middelbare school is het schrijven van een profielwerkstuk een praktische opdracht die onderdeel is van je schoolexamen. Heb je de link hierboven al bezocht en al nagedacht over wat je gaat onderzoeken of zoek je nog ideeën? Lees dan meer over tweelingonderzoek en hoe je dit zelf kunt uitvoeren.

Hoe kunnen wij je helpen? 

Wij van het Nederlands Tweelingen Register helpen je graag bij je spreekbeurt/profielwerkstuk en proberen zoveel mogelijk van jullie vragen te beantwoorden. Helaas kunnen wij niet bij alles helpen, lees wat wij wel en niet voor jou kunnen doen

Hier vind je nog wat extra artikelen.
Het informatieve boek Tweelingenonderzoek - wat meerlingen vertellen over de mens staat in zijn geheel op onze website. 

Spreekbeurt 

Op de basisschool moet je bijna elk jaar wel een spreekbeurt houden. Wil je een spreekbeurt houden over tweelingen? Hieronder staat handige informatie en links die jou kunnen helpen bij het maken van je spreekbeurt.